Liten kurv

10lk15hkJeg har jobbet litt med å organisere hekleutstyret mitt. Først heklet jeg en stor håndarbeidskurv til tråden som jeg vil ha i stua. Her må jeg tilstå at jeg i tillegg har en veske eller to stående, sånn for sikkerhetsskyld.

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg får alltid inspirasjon av å se på garnnøster, holde fargene sammen og se hvilke som passer – da dukker det ofte opp nye ideer.

Da jeg ryddet fant jeg litt restegarn – vel egentlig ganske mye. Dette rosa og hvite garnet er noe av det jeg fant. Garnet er rester etter påskeharen som jeg heklet i fjor. Grunnmønsteret er det samme som det jeg brukte til garnkurven, men denne ble selvfølgelig mye mindre.

8lk

Jeg fant ut at denne lille kurven passer fint i en annen kurv jeg har. På denne måten får jeg plass til heklenålene, målbånd, stoppenåler, saks og rundeteller – og til et prosjekt. Veldig kjekt og ryddig 🙂

3lkGarn og heklenål9lk

 • Järbo, rosa 8814
 • Järbo, hvit 8800
 • Heklenål 3,5 mm

Forkortelser

 • fm: fastmasker
 • omg: omgang
 • m: maske

Mønster

Hekle i løpende runder. Hvis du avslutter hver r med en kjm i første m og begynner neste med 1lm=1fm, får du en sårkant som skråer over arbeidet ditt. Marker begynnelsen på runden med en tråd eller en maskemarkør.

 1. 7 fm i magisk ring. 7 m1lk
 2. 2 fm i hver m. 14 m
 3. *1 fm i neste m, 2 fm i neste m*. Gjenta fra * til * 7 ganger. 21 m
 4. *1 fm i hver av de neste 2 m, 2 fm i neste m*. Gjenta fra * til * 7 ganger. 28 m
 5. *1 fm i hver av de neste 3 m, 2 fm i neste m*. Gjenta fra * til * 7 ganger. 35 m
 6. *1 fm i hver av de neste 4 m, 2 fm i neste m*. Gjenta fra * til * 7 ganger. 42 m
 7. *1 fm i hver av de neste 5 m, 2 fm i neste m*. Gjenta fra * til * 7 ganger. 49 m
 8. *1 fm i hver av de neste 6 m, 2 fm i neste m*. Gjenta fra * til * 7 ganger. 56 m
 9. *1 fm i hver av de neste 7 m, 2 fm i neste m*. Gjenta fra * til * 7 ganger. 63 m
 10. *1 fm i hver av de neste 8 m, 2 fm i neste m*. Gjenta fra * til * 7 ganger. 70 m
 11. *1 fm i hver av de neste 9 m, 2 fm i neste m*. Gjenta fra * til * 7 ganger. 77 m
 12. til 28. 1 fm i hver m. 77 m

Avslutt gjerne med noen runder i en annen farge, jeg hadde restegarn til tre runder med hvit.

Lykke til med heklingen! Del gjerne bilder av arbeider du har laget etter mine mønstre på facebooksiden min: http://www.facebook.com/heklepiken/

Heidi ❤

Copyright

Dette er et originalmønster av Heidi Sporstøl og Heklepiken. Vær vennlig å ikke gjengi dette som ditt eget mønster. Dersom du ønsker å dele oppskriften, vær så snill å lenke til dette mønstert. Du kan beholde en kopi til eget bruk, men du kan ikke selge oppskriften. Hvis du lager og selger produkter fra mine mønster, vær så snill å lenke tilbake til bloggen min: http://heklepiken.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s