OL-lua

1ol

(Scroll for English text) Denne lua har vært utrolig populær siden det norske landslaget brukte den under OL i Sotsji i vinter. Jeg klarte heller ikke motstå fristelsen og heklet en til min tøffe bror, Johan.

8ol

Lua er heklet i halvstaver. Tidligere var jeg ikke så begeistret for halvstaver, jeg syns de var vanskelige å hekle. Med halvstaver må jeg dra tråden gjennom tre løkker og sjansen for at nåla henger seg opp i en løkke på vegen er stor, og det skjer selvfølgelig hele tiden!

6ol

Etterhvert har jeg begynt å få dreisen på teknikken og har begynt å like halvstaver 🙂 Jeg har i det siste heklet mye i halvstaver, både Triple Lux Cowl (lenke til mønster på All about ami) og Heklepikens koseskjerf, som jeg blogget om på mandag, var heklet i halvstaver. Øvelse gjør mester og nå både liker jeg halvstaver og jeg syns jeg får dem til.

5olMens de to sjalene var heklet i tredje løkke i halvstaven, er denne heklet på vanlig måte, gjennom toppen av halvstaven. Da får du de karakteristiske hullene eller mønsteret, i lua.

Jeg fulgte mønsteret, uten endringer, jeg brukte også samme farge og type garn og heklenål som er oppgitt i mønsteret. Det er oppgitt at du skal bruke dobbel tråd og hekle til det ikke er mer blått igjen. Så skal man avslutte med rødt, med dobbel tråd i fastmasker.  Jeg kunne tenke meg at lua var litt lenger, men jeg tror broren min ble fornøyd.

 

Lenke til Allers og oppskrift på OL-lua.

 

 

 

 

Norwegian Olympic hat

7ol

This crocheted hat has been incredible popular in Norway since The Olympic winter games in Sochi last winter. The Norwegian athletes wore it as part of their olympic outfit. I, and a lot of other crochet-ladies, just had to crochet this hat 🙂

2ol

I made this for my hansom brother. It is very easy to crochet, just using half double crochet when crocheting the blue part. Using this technique gives the pattern with holes. The red is crocheted in single crochet. It took me a couple of evenings to crochet this hat.

I finally managed to find an English pattern for this hat. Maybe you can crochet in the colors of your own country?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s