Julekort – Christmas card

30jk

(Scroll for English)

Nå er det på tide å få avgårde julekortene! Det er både hyggelig å sende og få personlige hilsener fra famile og venner i førjulstiden. Jeg er ingen ekspert på å lage kort, men får jeg bruke en heklenål, så blir det ikke så værst likevel. I år hadde jeg lyst å lage julekort med særpreg og ville hekle en snømann til å dekorere kortene med.

8jkMagisk sirkel

Kroppen på snømanne var grei å lage, det var bare å hekle en magisk sirkel, men hodet var jeg veldig usikker på hvordan jeg skulle få til. Etter at jeg hadde festet sammen første omgang, så sa det seg likevel av seg slev, hodet måtte bli en halv magisk sirkel, også i staver.

Snømannen ble bare 4 centimeter høy, så ørevarmerne måtte bli bittesmå. Jeg valgte Solberg Fiol og heklenål 2 mm for å få dem så små som mulig.

Hodebøylen er heklet i kjedemasker og øyne og munn er brodert på. Skjerfet heklet jeg i luftmasker og rufset til endene slik at de ble frynset. Mønster lenger ned på siden.

28jk

Pyntebånd og rødt ark fant jeg i en hobbybutikk. Da jeg heklet Minionene tidligere i år oppdaget jeg hvor fortreffelig en limpistol kan være. Derfor festet jeg både pyntebåndet, smømannen og hjertet med varmt lim. Det du limer med en limpistol, sitter godt fast! Og pass fingrene , limet er veldig varmt!

Jeg håper du får glede av dette mønsteret og jeg setter stor pris på om du legge igjen en kommentar. Les videre og du finner mønster og lenke til bilde-for-bilde veiledning til snømannen.

Garn

 • Hvit: Dale Vipe, 0010, heklenål 3 mm
 • Blå: Solberg Fiol, 6767, heklenål 2 mm
 • Sort: Solberg Fiol, 0100
 • Grønn: Järbo, 004, heklenål 2,5
 • Sølv: Lamé Madeira, 442, heklenål 2,5 mm
 • Hvit med sølv: Lamé Madeira, 400, heklenål 2,5 mm

Mønster

Snømann

Lenke til bilde-for-bilde-mønster finner du lenger ned.

 1. Hekle 18 staver i magisk sirkel. Fest med kjedemaske.
 2. Hekle 1 lm (= 1 fm), hekle 9 staver i samme maske som luftmasken, 1 fastmaske i samme maske som de 9 stavene.
 3. Klipp av og fest tråden.

  5. Lag en ørevarmer til og fest i den tredje staven på andre siden. Sy begge fast slik at de sitter pent på hodet og fest trådene på baksiden.

  5. Lag en ørevarmer til og fest i den tredje staven på andre siden. Sy begge fast slik at de sitter pent på hodet og fest trådene på baksiden.

Ørevarmere

 1. Magisk sirkel, 1 lm og 5 fm i sirkelen.
 2. Fest den magiske sirkelen i den tredje staven på hodet.
 3. Hekle kjedemasker på hodet slik at du får bøylen
 4. Lag en magisk sirkel til (se punkt 1) og fest den i tredje staven på andre siden.
 5. Bruk trådendene til å få ørevarmerne til å sitte pent.
 6. Sy øyne og munn. Munnen syr du fra hullet i hodet.

Skjerf

 1. Hekle 18 luftmasker
 2. Flis opp enden for å få frynser.
 3. Legg det rundt halsen og fest med tekstillim.29jk

Kort

Hvor du plasserer pyntebåndet og snømannen, avhenger av størrelsen på kortet. Jeg plasserte båndet 6 cm ned og midt på, kortet var 15 centimeter bredt.

På den tredje siden i hjørnet limte jeg et heklet sølvhjerte. Her er mønster på hjerte (engelsk film på Litle Birdies sicrets).

 

Copyright

Dette er et originalmønster av Heidi Sporstøl og Heklepiken. Vær vennlig og ikke gjengi dette som ditt eget mønster. Dersom du ønsker å dele oppskriften, vær så snill å lenke til dette mønstert. Du kan beholde en kopi til eget bruk, men du kan ikke selge oppskriften eller selge gjenstander som er laget av dette mønsteret.

Make your own Christmas cards

34jk

I don´t know much about making cards, but it was very fun to make these decorated with my own crocheted snow man. It is fun both to receive and send christmas cards, and it is even more fun to make them by your self.

25jk

The body is made of one magic circle, with 18 double crochet, and the head of a half circle from 1 single crochet, 9 double crochet and 1 single crochet. I embroidered his eyes and the mouth on his face.

The ear warmers are also made of magic circles, but with thinner yarn and a smaller hook. I made it from 1 chain and 5 single crochet in the magic circle. I crocheted slip stitches from one ear warmer to the other.

The scarf is made of 18 chain stitches.

Pattern for snow man.

How to crochet a hart.

 Yarn

 • White: Dale Vipe, 0010, crochethook 3 mm
 • Blue: Solberg Fiol, 6767, crochethook 2 mm
 • Black: Solberg Fiol, 0100
 • Green: Järbo, 004, crochethook 2,5
 • Silver: Lamé Madeira, 442, crochethook 2,5 mm
 • White with silver: Lamé Madeira, 400, crochethook 2,5 mm

I hope you enjoy making this pattern. Pleas feel free to leave a comment.

Copyright

This is a pattern of Heidi Sporstøl and Heklepiken. Please do not claim this pattern as your own.  If you wish to share this pattern, you may link to the pattern but please do not reprint it on your site.  You may keep a copy for your own personal use but you may not sell or distribute it, or sell items made from this pattern.

2 kommentarer om “Julekort – Christmas card

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s