Glassbrikker i Afrikansk blomst med oppvaskklut

27af

(Scroll for Englis text)

Det er mindre enn èn måned igjen til jul og skal du lage noe selv, begynner det å haste. Glassbrikker og oppvaskkluter er enkle og raske å lage. De er også hyggelige å gi bort og å få. Den søte oppvaskkost-damen fant jeg hos Clas Ohlson og jeg syns hun gjør gaven ekstra hyggelig å gi bort.

Hekle fra hjørne til hjørne

104_IMG_0463edited

Jeg heklet en oppvaskklut som ble til en gallakjole for oppvaskkost-damen. Jeg brukte c2c, eller corner-to-corner-teknikk. Denne teknikken blir også kalt fra hjørne til hjørne. Jeg har ikke laget veiledning på teknikken, men jeg fulgte Tove Fevang sin Klutalong i sommer og lærte teknikken der. Her finner du hennes oppskrift for hvordan du hekler c2c, både øking og felling.

Afrikansk blomster

26af

106_IMG_0471edited

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afrikansk blomst, eller African flower, er en sekskantet bestemorrute. Jeg har en stor lidenskap for bestemorruter og jeg syns denne er utrolig søt. Den gir et eget uttrykk ettersom den er sekskantet, i motsetning til de fleste varianter av bestemorruter som er firkantet.

103_IMG_0462editedDu kan lage deg lappetepper, puter, duker, bruke den som element i andre arbeider, bare fantasien setter grenser. Jeg laget glassbrikker av disse. Mange bloggere har mønster på Afrikansk blomst, jeg ville at også min blogg skulle ha et mønster for denne. Her er Afrikansk blomst.

Jeg hekler alltid oppvaskklutene mine i 100 prosent bomull slik at de kan vaskes på minimum 60 grader. Skal du gi dem bort, er det lurt å merke dem. På denne madammen har jeg hengt en merkelapp med vaskeinstruksjon.

 

 

 

HeidiRosen

Jeg har laget et eget mønster som jeg kaller HeidiBlomsten. Jeg har både laget en bestemorrute av den og en glassbrikke. Klikk på det første bildet, da får du det opp i stor størrelse og du kan bla deg gjennom galleriet.

Copyright

HeidiRosen, både glassbrikken og bestemorruten, er et originalmønster av Heidi Sporstøl og Heklepiken. Vær vennlig og ikke gjengi dette som ditt eget mønster. Dersom du ønsker å dele oppskriften, vær så snill å lenke til dette mønstert. Du kan beholde en kopi til eget bruk, men du kan ikke selge oppskriften eller selge gjenstander som er laget av dette mønsteret.

Granny square with African flower

25af

Christmas is arriving soon, and if you are going to make the gifts yourselves, you have to hurry. Coasters made of African flower is both quick and fun to make. I also made a dishcloth for the kitchen brush-lady, that goes nicely with the coasters. The blogger Moncia Gullesen Hansen has a tutorial in english on how to make African flowers.

Dishcloth in corner to corner

102_IMG_0460edited

When making dishcloths I always use 100 % cotton-yarn, because then I can wash them at 60 degree celsius. If you are going to give it as gift, you can put on a label with wash instructions.

HeidiBlossom

I made both coasters and granny squares out of my own pattern named HeidiBlossom. Klick on the first picture and you’ll get a bigger version of the pictures.

Copyright

Coasters and granny squares with HeidiBlossom is a pattern of Heidi Sporstøl and Heklepiken. Please do not claim this pattern as your own.  If you wish to share this pattern, you may link to the pattern but please do not reprint it on your site.  You may keep a copy for your own personal use but you may not sell or distribute it, or sell items made from this pattern.

2 kommentarer om “Glassbrikker i Afrikansk blomst med oppvaskklut

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s