Luksussjal – Luxurious Cowl

1tl

Scroll for English

Dette nydelige mønsteret fant jeg hos en kanadisk blogger, Stephanie på All about Ami (lenke til hjemmeside) Lenke til mønsteret finner du lenger ned i dette innlegget. Hun har utrolig mange spennende og fine teknikker som jeg ikke har funnet andre steder. Jeg falt fullstendig for denne teknikken og kastet meg over oppskriften. Sjalet er enkelt og raskt å hekle, jeg brukte bare et par kvelder på det. Jula nærmer seg med stormskritt og det begynner å haste med å få julegavene ferdig, og dette er redningen!

Over-sized

5tl

Teknikken består av halvstaver og er enkel å lære. Jeg både likte denne måten å hekle på, både halvstavene og den tykke tråden, så jeg fant ut at jeg vil lage et vinterskjerf i samme hekleteknikk. Mønster vil komme senere.

To i ett

Det herlige med dette sjalet er at du får to sjal i ett. Teknikken gjør at du får to ulike sider. Dersom du ikke kjenner denne spesielle hekleteknikken, så er det ikke lett å finne ut av hvordan det er gjort med bare å se på sjalet. Høsten i år har vært så fin at jeg har kunnet gå med en stor strikkajakke og med et sjal. Den store motetrenden i høst er over-sized strikkajakker. Sjalet passer perfekt inn i denne stilen.

Detaljer

Klikk på det første bildet, og du får opp et galleri som du kan klikke deg gjennom. Da ser du detaljene på sjalet og forskjellen på de to sidene. Sjalet er mykt og deilig ha på og det klør ikke, da garnet ikke inneholder ull.

Garn

Jeg har blitt veldig glad garnet Soft interiør fra Trysil. Garnet er produsert for Europris og er 50 prosent bambus og 50 prosent akryl, farge nummer 03. På min lokale butikk har garnet dessverre bare vært tilgjengelig i kampanjeperioder. Hver gang det har dukket opp i butikken, har jeg hamstret garnet. Til dette sjalet må du beregne litt over to nøster. Det er spunnet litt løst så det gjelder å bruke stor nok heklenål. Da unngår du at det deler seg når du hekler. Jeg brukte 7 mm. I tillegg til mindre prosjekter, holder jeg på å lage meg et lappeteppe i dette garnet, med en egen variant av HeidiRosen, tilpasset et så tykt garn. Regner med å bli ferdig over nyttår, gled dere til den blogg-posten!

Mønster

15tlMønsteret finner du på bloggen All about ami, det heter Triple Luxe Cowl. Teknikken er veldig spesiell, men den er godt forklart. Hun har brukt Lion Brand Yarn, woolspun. Dette garnet, etter det jeg vet, får du ikke i Norge, mulig det går an å bestille på nettet, men jeg valgte som nevnt Soft Interiør fra Trysil, som jeg fant på Europris.

Fordi dette er litt tynnere enn Lion, la jeg opp 180 luftmasker, og brukte heklekrok 7 mm. Sjalet er heklet med halvstaver. Sjalet er heklet rundt, mitt er cirka 176 centimeter. Bredden er 19 centimeter

Jeg er høy og valgte å lage det så langt, du avgjør selv hvor langt du ønser det. Ettersom du legger opp med luftmasker, er det bare å måle det rundt halsen din.

 

Engelsk oversettelse

 • Halvstaver: half double crochet, hdc
 • Luftmasker: chain, ch
 • Kjedemasker: slip stitch, sl st
 • Maske: stitch, st

 Triple Luxe Cowl

3tl

 

This beautiful, luxurious cowl I found on Stephanie’s blog, All About Ami. She is a Canadian blogger, and she has many techniques that I haven’t found elsewhere. I love wearing the cowl, it folds beautifully around my neck. It takes just a couple of evenings to crochet it. Super as a last minute Christmas gift.

6tl

The pattern looks different on the back and front, and I think both sides are beautiful. I used the Norwegian yarn Trysil, Soft Interiør, from Europris, color 03. I used hook number 7 mm. The pattern is on Stephanie’s blog, and is called Triple Luxe Cowl. The pattern is very easy to follow. I am tall, therefore I crocheted 180 chains, my cowl is 176 centimeters long, and 19 centimeters wide. I love this technique and has decided to design a scarf. An entry will come later.

 

2 kommentarer om “Luksussjal – Luxurious Cowl

 1. Hei!!
  Dette sjalet var jo bare helt uttrolig flott da.Er greitt forklart synes jeg men finnes det ei norsk forklaring tror du?? Ellers vil jeg også si at Heidirosen er superfin. Jeg har heklet glassbrikkene,kanskje blir det et teppe også. Veldig artig å se din blogg som er kreativ og inspirerende. Ønsker deg en artig heklehøst videre.

  Liker

  • Tusen takk for den hyggelige kommentaren din 🙂 Det setter jeg utrolig stor pris på.
   Etter å ha heklet sjalet ble jeg så utrolig inspirert og laget mitt eget koseskjerf. Der er selve teknikken med å hekle i den tredje masken på halvstavene forklart: https://heklepiken.com/monster/heklepikens-koseskjerf/
   Når det gjelder resten av mønsteret på Triple Luxe Cowl, må du gå til Stephanie og All about ami 🙂 Lykke til med heklingen. Heidi 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s