Mormors fantastiske duker

Grandmother´s amazing tablecloths!

Duk1_edited

Duchess, sibirkatten min ville være med på bildet. My loveley siberian cat, Duchess.

(Scroll for english text)

Min kjære mormor har alltid vært en inspirasjonskilde for meg til å hekle. Det var hun som lærte meg å hekle før jeg kunne lese og skrive. I dag legger jeg ut bilder av en av de mange, mange dukene som hun har heklet. Jeg har ingen anelse om hvor mange slike duker hun har heklet, men det er mange. I tillegg har hun heklet et stort antall av sengetepper, gardiner, løpere, brikker, og så videre, og så videre…

Kjenner du igjen mønsteret?

Jeg vet ikke hvor mye hun har heklet, men hun hadde alltid noe på gang. Nå er jeg slik selv også, har alltid et prosjekt på gang, og føler meg naken hvis jeg ikke har med meg et hekletøy. Jeg tenker ofte på mormor og det gir meg varme minner og stor inspirasjon. Vi er flere i familien som har tatt opp denne fantastiske tradisjonen. Desverre gikk mormor bort i påsken, men jeg har denne fantastiske duken til minne om henne. Desverre har jeg ikke mønsteret og jeg vet ikke hvor hun har funnet oppskriften og om mønsteret fortsatt er i salg. Vet du det, så skriv gjerne en kommentar i feltet under eller send meg en e-post.

Sniktitt

Duk5_edited

Jeg kan ikke forestille meg hvor mange timer det tar å hekle en slik stor duk, men det er mange! Jeg håper at jeg en dag kan designe mitt eget mønster og hekle en slik duk. Dersom du tar en nærmere titt på bildene, så får du en sniktitt på et prosjekt som jeg holder på med nå og som jeg skal blogge om senere.

Jeg blir velig glad hvis du legger igjen en komentar på bloggen min. Er spent på om det er noen som hekler slike store duker.

Grandmother´s lovely tablecloth

My grandmother has always been a great inspiration to me. She taught me how to crochet before I could even read or write. The numbers of big tablecloths that she has crocheted is endless. This is just one of them. All I know is that she crocheted, at least, one big tablecloth for each family member.

Do you know this pattern?

I think this pattern is lovely and the details and techniques are amazing. I don’t have the pattern myself and I don’t know where she found it. My grandmother passed away this easter. If you recognize this pattern, please contact me by commenting or by e-mail. I hope that one day, I will be able to design my own pattern and crochet a big tablecloth like this.

Sneak peak

If you  look carefully at the pictures, you get a glimpse of one of my work that i will write about later.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s