Grytekluter med prestekrager

 Søt julegaveidé

108_IMG_3548edited

Gryteklutene kan henges på veggen, eller du kan ha alt sammen i en kurv på benken.

Jeg elsker bestemorruter med prestekrager! Bloggen min er ny, men jeg ser allerede nå at jeg lager mye av bestemorruter, og her kommer en post til 🙂 – denne gangen med grytekluter og en oppvaskklut. De er enkle og morsomme å lage selv. De liver opp på kjøkkenet og de er du man kan være stolt av å gi bort.

Rødt er in!

Uansett hvilken fargekombinasjon man velger, så blir prestekragene utrolig søte. Jeg ville ha et moderne uttrykk, og rødt er en hot interiørfarge og kan faktisk brukes hele året – hvis man unngår grønt, gull eller sølv. Hvis du syns disse er for røde, kan du likevel ta dem fram til jul.

 

Ulike garntyper

98_IMG_0452edited

Denne madammen fant jeg på Clas Ohlson. Oppvaskkluten passer supert som galla-antrekk for frøken oppvaskkost.

Jeg brukte heklenål nummer 3 mm. Når det gjelder garnbruk, så bruker jeg ofte det som jeg har i hus, og jeg bruker fra ulike produsenter. Er selvsagt garn-gal og har alltid noe liggende, og blir det for lite, så kjøper jeg bare mer.

  • Hvit: Gjestal sport
  • Rød: Dobbel 12/4 fra Europirs til gryteklutene, enkel til oppvaskklut
  • Svart: Solberg fiol
  • Oransje: Järbo

Oppskrift

Praktisk detalj.

Praktisk detalj.

Jeg har laget en detaljert oppskrift med mange bilder. Oppskrift på hvordan du skal lage bestemorrutene finner du her. Oppskriften på hvordan du hekler sammen gryteklutene finner du her. Kan du de ulike teknikkene fra før, så er denne veldig enkel. Bare følg veiledningen i denne posten.

Jeg brukte Tove Fevang sin veiledning for c2c-teknikken (corner to corner) til oppvaskkluten. Detaljert oppskrift med pikot-kant finner du på Tove Fevangs blogg.

Jeg heklet fire bestemorruter med prestekrager, bakstykket heklet jeg i c2c, men du kan selvfølgelig ha prestekrager på begge sidene. Jeg heklet dem sammen med fastmasker for å få en kant som står opp. Jeg heklet så en runde med fastmasker rundt, avsluttet omgangen med luftmasker for å få en hempe. Siste omgang heklet jeg pikotkant.

Klikk på det første bildet under, så får du dem opp i stort. Bla deg gjennom og den forklarende teksten kommer opp under.

Julegaveidé

Gryteklutene, den matchende oppvaskkluten og oppvaskkost-damen piffer opp kjøkkenet. Samtidig syns jeg at gryteklutene, sammen med oppvaskkluten passer godt som julegave. Jeg vet at Clas Ohlson har hatt denne morsomme oppvaskkosten tidligere og endelig – nå var den tilbake i butikken 🙂 og jeg måtte bare sikre meg et par stykker. Oppvask-kluten passer godt som gallakjole!

Jeg syns det er veldig hyggelig med tilbakemeldinger på bloggen min. Skriv gjerne en kommentar i kommentarfeltet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s