Grusomme meg Minion

Ja, vi elsker Grusomme meg! (Scroll for english)

Minions fra Grusomme meg.

Minions fra Grusomme meg.

Både jeg og barna mine er store fans av Grusomme meg filmene. Med alle sine rampestreker er minionsene hysterisk morsomme. Filmene er en hjertevarm historie om Herr Gru som gjør alt han kan for å være superskurk, men som ender opp som superpappa for Margo, Edith og Agnes. De tre barnehjemsjentene sjarmerer seg inn i hjertene til både Herr Gru og til meg og barna mine. Herr Gru kjemper mot Vector om å gjøre tidenes superkupp og med seg som superhjerne har han Herr Nefario – og hundresvis av minions.

De små hjelperne til Herr Gru, minionene, er så nydelige, morsomme og sjarmerende, og jeg bare elsker dem! Akkurat nå står disse fire sjarmtrollene øverst på ønskelisten til barna mine, som egentlig er for gamle til å få kosedyr. Men jeg vet at det er flere som ønsker seg disse små spøkefuglene under juletreet i år.

Minionsene mine elsker Stephanies blogg!

Minionsene min elsker Stephanies blogg!

Amigurumi

Da jeg fikk ideen til å hekle minions i julegave, begynte jeg med å google og kom over Stephanie´s blogg All About Ami. Hun har en hekleblogg og har mange nyyydelige amigurumi-mønstere. Amigurumi er den japanske kunsten å hekle, eller strikke, små fylte dyr. Jeg syns hun hadde den absolutt fineste og søteste minion som jeg fant på nettet.

Lenke til Minion-mønster, på All About Ami.

Garn

Jeg har brukt et mye tynnere garn en det Stephanie har gjort, så mine er mye mindre enn hennes. Jeg brukte heklenål nr 2 og Solberg Fiol og Mandarin Petit. Jeg tror ikke det spiller noen rolle hva slags garn du bruker, bare det er samme garn til alle delene, størrelsesforholdet blir det samme.

 • Gul: Solberg Fiol, 3050
 • Blå: Solberg Fiol, 5055
 • Svart: Solberg Fiol, 0100
 • Grå: Sandnesgarn, Mandarin Petit, 6030

Fyll

Jeg brukte syntetisk fyll fra en hodepute til å ha i minionene. Hvis du skal bruke fyll fra en brukt hodepute, så pass på å vaske den på 60 grader først. Det er ikke fyll i armene, jeg bare brukte knappenåler med svart hode for å feste hendene deres og for å få dem til å posere da jeg skulle ta bilder av dem.

Oversettelse av engelske hekleuttrykk

Heidi_edited

I love the minions!

 • Magic ring = magisk sirkel
 • SC, single crochet = fastmasker
 • sl st, slip stitch = kjedemaske
 • ch, chain stitch = luftmaske
 • Dec, decrease = felle
 • R, round = runder
 • St, stitch = maske
 • Back loops = bakre del av maske

Yes, we love Despicable Me!

IMG_0431editedMy two children, and I love the movies, Despicable Me and Despicable Me 2. The minions, with all their mischiefs, are hysterical funny. The movies consists of heartwarming stories about Mr. Gru, who is prepared to do anything to become a super villain, but instead he becomes super-dad for Margo, Edith and Agnes. The tree orphanage girls charm their way into our hearts, and eventually into Mr. Gru’s heart. Mr Gru is fighting against Vector to steal the moon, and on his team he has got Mr. Nefario as well as hundreds of minions.

The small minions are adorable and funny. I just love them! These four charming minions are on top of my children wish-list for Christmas, but I know several other kids would like to find them under their Christmas tree as well.

Amigurumi

When I got the idea to crochet minions as a Christmas gift, I started to search the Internet and found Stephanie’s blog All About Ami. She has a crocheting-blog with many beautiful patterns for amigurumi. Amigurumi is the Japanese art of knitted or crocheted stuffed animals. I think that her minions were the most adorable minions I found on the Internet.

Yarn and stuffing

I used a thinner yarn than Stephanie, so my minions are smaller. It is a Norwegian cotton yarn called Solberg Fiol. I used crochet hook 2. I filled them with stuffing from a pillow, there are no stuffing in the arms.

Link to Despicable Me pattern.

Portrait of each minion:

En kommentar om “Grusomme meg Minion

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s