Søt humle

Dronning humle

Denne søte humlen kan være pynt til noe du har laget selv, eller som nøkkelring slik som jeg gjorde.

Humler og bier

(Scroll for english)

Jeg fant denne utrolig søte humlen på Sarah´s blogg, Repeat crafter me (lenke til bloggen). I oktober har hun heklet et lite dyr, fabeldyr eller insekt for hver bokstav i alfabetet. Jeg falt fullstendig for denne humlen, eller strengt tatt Queen Bee, som hun kaller den. Min ble så lubben at jeg velger å kalle den en humle. Gratis oppskrift finner du hos Sarah og Repeat Crafter Me: lenke til oppskrift (engelsk). Forklaring på engelske hekle-masker finner du nederst i denne posten.

Mary Kay

Humlen fikk meg til å tenke på Mary Kay som brukte humlen som et symbol på kvinner. Humlen har for små vinger i forhold til kroppen og kan egentlig ikke fly, men ingen har sagt det til humlen og derfor flyr den likevel. Slik er det med oss kvinner også, at vi kan så utrolig mye mer enn man skulle tro.

Restegarn

Denne lille humlen vil variere i størrelse avhengig av garntypen du bruker, jeg brukte noen rester av Solberg Fiol som jeg hadde liggende. Humlen er super som dekor på et hvilket som helst annet plagg, gjerne som prikken over i-en på noe du har heklet eller strikket selv. Jeg valgte å hekle en hale på den for å lage en søt nøkkelring.

Ordforklaringer

  • sl st = slip stitch = kjedemaske
  • SC = single crochet = fastmaske
  • HDC = half double crochet = halvstav
  • DC = double crochet = stav
Vips så har du en nøkkelring med en humle på. Qute keychain.

Vips så har du en nøkkelring med en humle på. Cute keychain.

Sweet bumblebee or Queen Bee

I found this adorable bumblebee at Sarah´s blog: Repeat crafter me. This October she has been doing a 26 Days of Crochet Animal Alphabet Appliques. I totally fell for this bumblebee, or Queen Bee if you like. Mine became so round that I decided to call it a bumble bee. You´ll find the free pattern at Sarah´s Repeat Crafter Me: Link to pattern.

The bumblebee made me think of Mary Kay, that used the bumblebee as a symbol for women. The bumblebee has too small wings for flying, but nobody has told her that, so she flies anyway. That is how we women are, we can accomplice so much more than you think.

The size of the bumblebee depends on the yarn you use. It is lovely as a appliqué on anything. I chose to crochet a tail to make a keychain out of it.

I just crochet a

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s