Løper i Hardanger-stil

IMG_3273

Denne løperen fikk min kjære Arne i gave, han plasserte den sammen med sin andre kvinne. Bordet har han designet selv.

Jeg er veldig glad i å komponere mine egne mønstre og finne på noe eget. Men jeg syns det er like morsomt å hekle etter mønster når jeg finner et som jeg syns er virkelig fint. Denne løperen fant jeg i Familiens heklemagasin fra 16. juni i år.

Jeg elsker klassiske hekleduker i hvitt garn. På denne har jeg brukt Solberg 12/4 hvitt garn, heklenål 1,5 mm. Tror jeg måtte hekle fire til fem prøvelapper før jeg fikk til teknikken med kryssene. Da jeg først fikk til teknikken, ble jeg helt forelsket i den og heklet like godt bordbrikken også!

Begge dukene gav jeg bort i gave. Den smale løperen gav jeg bort til min kjære som plasserte den sammen med den andre kvinnen 😉 – henne du ser på bildet 🙂 Eller, for å være helt ærlig så heklet jeg akkurat denne løperen fordi jeg syns den passet akkurat der. Bordet har min kjære Arne designet selv, så det finnes det bare ett av.

Tablecloth in Hardanger-style

I love composing my own patterns. But I also love to crochet things that others has designed. I love tablecloths in old fashion style like this beautiful pattern i found in Familiens hekleblad (Norwegian magazine) from 16th of june this year.

I used Solberg cotton yarn 12/4 and a 1,5 mm crochet-hook.

I had to crochet four or five small tests before i finally got the technique with the small crosses right. But when I finally understood the pattern, I also made the other one, it had the shape of a square. I gave away both the tablecloth, one of them to my boyfriend. He put it together with his other woman 😉 – the one on the picture 🙂 Well, to be honest, I crotched the tablecloth because I thought it fit perfectly on this table. My dear Arne has designed the table him self, so it exists only one of it.

2 kommentarer om “Løper i Hardanger-stil

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s